Čorba od bundeve

Čorba od bundeve

Potrebno:

500 g bundeve, 1,5 l mleka, ½ limuna, kora pomorandže, ½ kašičice cimeta, 4 kriške belog hleba, 1 jaje, maslac, so

Priprema:

Kuvajte komadiće bundeve u pola količine mleka dok potpuno ne omekšaju, propasirajte, dodajte komad maslaca i so i kuvajte dalje. Nalijte ostatak mleka, limunov sok, narendanu koru pomorandže i cimet. Kriške belog hleba prepecite s obe strane, nasecite na kockice i njima pokrijte dno posude u kojoj ćete servirati čorbu. Jaje umutite penasto, umešajte u vrelu čorbu i sipajte preko kockica hleba. Servirajte s mešanom salatom od povrća i mesa.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.