
Čorba od bundeve
Potrebno:
500 g bundeve, 1,5 l mleka, ½ limuna, kora pomorandže, ½ kašičice cimeta, 4 kriške belog hleba, 1 jaje, maslac, so
Priprema:
Kuvajte komadiće bundeve u pola količine mleka dok potpuno ne omekšaju, propasirajte, dodajte komad maslaca i so i kuvajte dalje. Nalijte ostatak mleka, limunov sok, narendanu koru pomorandže i cimet. Kriške belog hleba prepecite s obe strane, nasecite na kockice i njima pokrijte dno posude u kojoj ćete servirati čorbu. Jaje umutite penasto, umešajte u vrelu čorbu i sipajte preko kockica hleba. Servirajte s mešanom salatom od povrća i mesa.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.