
Gulaš sa egzotičnim pečurkama
Potrebno:
- 600g raznih pečuraka, iseckane na krupnije komade
- 4 mlada luka, iseckana
- 1 srednji luk, iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 zelena paprika, iseckana
- 400 ml zgnječenog paradajza iz konzerve
- Pola šake peršuna, iseckanog
- 3 kašike aleve paprike
- 2 kašike putera
- So i biber
Priprema:
Sve sastojke iseckajte.
U loncu zagrejte ulje ili puter i dodajte najpre mladi i crni luk. Dinstajte ih oko 3 minuta na srednjoj vatri, a zatim dodajte beli luk.
Posle jednog minuta dodajte iseckanu papriku, a posle 3 minuta pečurke. Dinstajte pečurke oko 8 minuta dok ne počnu da otpuštaju vodu.
Dodajte alevu papriku.
Sipajte zgnječen paradajz i kuvajte još oko 5 minuta.
Zatim dodajte začine, svež biber i so.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.