Pileći paprikaš sa knedlicama
Potrebno:
4 bataka sa karabatakom, 1 belo meso, 1 crveni luk, 2 šargarepe, 1/2 korena celera, 1 crvena paprika, 4 krompira, 1 kašika paradajz pirea, 2-3 lovorova lista, sušeni začin, 1 kašičica aleve paprika, biber, peršun, ulje.
ZA KNEDLE: 2 jaja, 5 kašika brašna, 2 kašike griza, 1 dl vode.
Priprema:
Iseckajte luk na kockice i prodinstajte ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćene i na kolutove isečene šargarepe, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operite meso, odvojite batke od karabataka, belo meso isecite na četiri veća komada i sve to dodajte na dinstano povrce. Dinstajte oko deset minuta ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i sušeni začin po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko pet minuta. Dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi. Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri. Pripremite nokle tako sto ćete viljuškom izmutiti jaja, zatim dodajte brašno, griz i pomalo dodavajte vodu. Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva. Na kraju dodajte kašiku paradajz pire i knedle vadite kašikom i ubacujte lagano u paprikaš. Paprikaš je gotov kada knedle fino nabubre i isplivaju na povrsinu. Na kraju možete posuti sitno iseckanim peršunom i dodati biber po želji.
Izvor: Blic žena