15 saveta za lepši i lakši život u kuhinji koje su koristile naše bake

15 saveta za lepši i lakši život u kuhinji koje su koristile naše bake

Ovi starinski saveti će vam svakako pomoći u kuhinji i oko pripremanja jela. Veliki izbor posuđa potražite u našim maloprodajnim objektima ili poručite online.

1. Ako želite da vam ne iskipi ono što kuvate u šerpi, poput povrća, paste ili bilo šta drugo, poprečno preko šerpe stavite varjaču.

2. Pripremili ste sos, ali je ispao suviše redak i ne znate šta da radite da bi bio gust? Pomešajte 2 kašike mleka i kašičicu margarina i to dodajte u sos.

3. Ako želite da vam nakon kuvanja karfiol zadrži snežno belu boju, dok se kuva u vodu dodajte prstohvat soli i malo mleka.

4. Niko ne voli neprijatan miris belog luka ili ribe na rukama nakon čišćenja, a s obzirom da metal uklanja mirise sa kože, uzmite nerđajuću kašiku stavite je pod mlaz vode i kašikom kao da je sapun protrljajte preko ruke.

5. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ili krompir nikada ne bacajte. Sačekajte da se skroz ohladi i sipajte je biljkama i tako ih nahranite materijama koje su ostale u toj vodi. Vaše biljke će vam biti zahvalne i uzvratiti lepotom.

6. Pripremili ste supu ili čorbu, ali ste je presolili. Ne brinite, postoji rešenje i za to. Oljuštite krompir i dodajte ga u supu. On će upiti višak soli i problem je rešen.

7. Svež krompir tokom vremena i čuvanja proklija. To ćete sprečiti ako u kutiju, kesu, posudu ili džak gde čuvate krompir ubacite i jednu jabuku koja će održavati red. Nakon par dana pogledajte u kakvom je stanju jabuka i zamenite je novom.

8. Ako želite da vam belo meso nakon pečenja, dinstanja i spremanja ostane belo i sočno, pre pripreme ga istrljajte limunovim sokom.

9. Stari hleb ne bacajte. Sa malo vode ovlažite koru starom hlebu i stavite ga u rernu na 10 minuta sa podešenom srednjom temperaturom. Osvojiće vas na prvi zalogaj.

10. Ako spremate u isto vreme i spanać i pirinač, dobićete ukusniji i za nekoliko vitamina bogatiji obrok, ako prvo skuvate spanać, a nakon toga u toj vodi i pirinač.

11. Nikada se neće osećati neprijatni mirisi u frižideru ako u maloj šoljici stavite malo sirćeta sa listovima nane.

12. Kuhinjske krpe biće bele kao sneg, ako ih preko noći ostavite da prenoće u vodi sa 2 velike kašike sode bikarbone. Sutradan ih normalno operite u veš mašini.

13. Meso je ukusnije i lepše, ako ga pre pečenja, pohovanja ili prženja potopite u mleko sat vremena.

14. Nemorate da kupujete skupocene pilinge za telo, već ga možete i sami napraviti u kuhinji. U soc koji vam je ostao nakon popijene kafe, dodajte par kapi maslinovog ulja, prstohvat cimeta, kašičicu meda i kašičicu palente (kukuruznog griza). Vaša koža biće preporođena i kao nova.

15. Masku za ruke možete napraviti i sami u kuhinji. Napravite pire od krompira i svežeg i toplog ga na rukama držite nekoliko minuta. Isperite prvo toplom, a zatim hladnom vodom i na kraju namažite sokom od limuna. Imaćete bele i mekane ruke.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.