PARADAJZ ČORBA ZA POČETNIKE: Kremasta i bogatog ukusa - jelo koje se praktično samo sprema

Ako imate pelat u frižideru napravite najukusniju paradajz čorbu.

Domaća paradajz čorba se uglavnom pravi od svežeg paradajza, ali i pelat je od koristi. Dobićete jednako kremastu strukturu i bogat ukus paradajza. Isprobajte!

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
2 kašike neslanog putera
1 glavica crnog luka
6 čenova belog luka
2 konzerve pelata (u komadu)
3 šolje vode ili pilećeg bujona
1 kašika šećera
3/4 šolje pavlake za kuvanje
sveži bosiljak

Priprema:

U šerpu sipajte maslinovo ulje i puter i kada se zagreje dodajte sitno seckani crni luk. Kada crni luk omekša dodajte i mleveni beli. Nakon 3-4 minuta sipajte pelat, a onda i bujon (pravi se tako što pileću kocku supe pomešate sa 3 čaše vrele vode).

Pošećerite, posolite i pobiberite, pa promešajte i kuvajte nekih 10 minuta, dok ne krene da ključa.

Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još pola sata, pa sklonite sa šporeta. Štapnim mikserom sjednite sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Pospite seckanim bosiljkom i služite. Prijatno!

Napomena: Nemojte da koristite blender velike brzine, jer maslinovo ulje može da postane gorko. Ako nemate štapni mikser koristite gnječilicu za pire krompir kako bi sjedinili sastojke.

Izvor: Stvar ukusa

Svinjski gulaš

SVINJSKI GULAŠ - JELO KOJE SE NE ODBIJA: Fantastična ideja za ukusan ručak koju možete da služite sa pire krompirom

Gulaš je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako ne mora dugo da se kuva. Sočno meso u sosu sa povrćem je ručak koji će svi hteti da probaju. Još kada ga poslužite sa pire krompirom ili makaronama, onda je to potpuni pogodak. Prilog nije obavezan, ali u tom slučaju napravite domaću lepinju i poslužite vruću sa gulašem. Salata je isto dobra opcija, npr. zelena salata.

Sastojci:

700 g svinjetine
2 kašičice soja sosa
1 kašičica vorčester sosa
kim, so, biber
150 g crnog luka
150 g šampinjona
1/2 praziluka
1 paprika babura
3 čena belog luka
200 ml paradajz sosa
300 ml bujona
1 kašičica skroba

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa preko sipajte soja sos, vorčester sos i začinite. Dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine.

Pokrijte i ostavite da stoji nekih pola sata. Crni luk, pečurke, beli luk, praziluk i papriku iseckajte. U zagrejanom tiganju na malo ulja prvo propržite meso, pa ga izvadite.

U isti tiganj dodajte pečurke i luk. Kada se prodinstaju sipajte paradajz sok.

Zatim dodajte papriku i beli luk. Kada se sve to prodinsta stavite u šerpu u koju ste preručili meso. dodajte bujon, a skrob pomešajte sa vodom, pa sipajte i to.

Ako želite dodajte i čili sosa malo. Kuvajte nekih 5-10 minuta.

{vembed Y=fvugB6O7510}

Izvor: RBB Recepti

Čorba sa kukuruzom i piletinom

Ukusna i lagana čorba omiljena u mojoj kući. Može da zameni obrok u letnjim danima.

Potrebno:

- 400 gr. pilećih prsa
- 250 gr. kukuruza šećerca
- 1 šargarepa
- 1 kockica maslaca ili ulje
- peršunovo lišće
- 1 kašika gustina ili brašna
- oko 1 litra vode
- 200 ml neutralne pavlake
- so
- biber

Priprema:

Priprema ovog jela je vrlo jednostavna:

Iseckati meso, dodat sve ostale sastojke i dinstati oko 5 minuta.

Naliti vode. Kada voda provri dodati začine. Pred kraj kuvanja dodati neutralnu pavlaku za kuvanje.

Čorba se kuva oko 20 minuta.

POTAŽ SA ZAČINJENIM ULJEM: Sasvim drugačije predjelo!

ZA SUPU:
maslinovo ulje ¼ šolje
crni luk 1
celer 4
beli luk 5 čenova
italijanski začini 3 kašičice
seme komorača 1½ kašičica
ruzmarin ¾ kašičice
so po ukusu
biber po ukusu
pilećeg ili povrtnog bujona 6 šoljica
pasulj 3 manje konzerve
bademovo mleko 2 šolje

ZA ULJE PAPRIKE:

maslinovo ulje 1 šolja
dimljena ljuta ili slatka paprika 1½ kašičice
crvena paprika u ljuspicama ½ kašičice

Priprema:

Stabljike celera oljuštite, isecite na manje komade i stavite u blender zajedno sa crnim i belim lukom. Na zagrejanom ulju sve propržite, dodajte sušene začine, posolite i pobiberite, pa dinstajte 10 minuta dolivajući po malo bujona.

Dve trećine pasulja izblendirajte i dodajte dinstanom povrću. Nalijte bujonom, dodajte preostali pasulj i kuvajte oko 15 minuta na tihoj vatri.

Pred kraj dodajte mleko i po potrebi posolite. U tiganju na tišoj vatri zagrejte ulje, dodajte obe vrste paprike i mešajte oko dva minuta.

Začinite po ukusu solju i biberom i servirajte dodajući po kašiku začinjenog ulja.

Izvor: blic.rs

Potaž od kukuruza

Potaž od kukuruza

Ako volite kukuruz, predlažemo vam da isprobate ovo jelo.

Sastojci:

1 konzerva kukuruza šećerca u zrnu

200 g pilećeg filea

2 šargarepe

1 glavica crvenog luka

2 čena belog luka

1 krompir srednje veličine

pileća kocka za supu

1 jaje

2 kašike gustina

1 dl neutralne pavlake

so, biber

2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Maslac

Priprema:

U dubljoj šerpi rastopite malo maslaca i dodajte dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckan crveni luk, dinstajte, zatim dodajte beli luk i još malo propržite.

Potom dodajte sitno seckano pileće meso, krompir i šargarepu, malo posolite pa pržite pet minuta. Prelijte ključalom vodom, dodajte pileću kocku za supu, neka provri lagano, smanjite vatru i ostavite još pola sata. Nakon toga dodajte kukuruz.

Nakon toga umutite jedno jaje i mešajući dodajte u šerpu, pa nastavite da kuvanjem. U šolji umutite dve kašike gustina sa vodom, dodajte u čorbu i kuvajte još pet minuta.

Na kraju ubacite pavlaku za kuvanje, so i biber. Ostavite da provri još jednom i služite toplo.

Potaž od šargarepe i celera

Potaž od šargarepe i celera

Ukusan i zdrav potaž od povrća.

Sastojci:

– 800 g šargarepe

– 1/2 korena celera

– 2 čena belog luka

– 1 list lovora

– 1 kašičica suvog biljnog začina

– maslinovo ulje

– 2 kašike aceto balsamico

– so, biber

Priprema:

Očistiti šargarepu,pa je iseći na komade. Oljuštiti čenove belog luka i iseći ih kao i celer.

Staviti četiri kašike maslinovog ulja u šerpu, dodati povrće, pa ga uz stalno mešanje dinstati na umerenoj temperaturi. Posoliti i dodati list lovora.

Zatim dodati suvi biljni začin, pa sve naliti sapola litra kipuće vode i promešati. Poklopiti i ostaviti da se kuva oko 30 minuta.

Posle tog vremena izvaditi neki komad šargarepe da ostane za dekoraciju. Ostalo ili prebaciti u blender ili izmiksati štapnim mikserom, ali nakon što izvadite lovorov list.

Dodajte aceto balsamico, probajte, pa dosolite i pobiberite ako je potrebno .

Sipajte u posude i ukrasite iseckanim komadima šargarepe.

Izvor: n1.info.rs

SUPA OD PASULJA

SUPA OD PASULJA: Ugrejaće vas u hladnim zimskim danima, a prepuna je vitamina i minerala

Za laganu večeru pripremite fantastičnu supu od pasulja. Lako se pravi, a ni sastojci nisu skupi.

Sastojci:

1 konzerva crnog pasulja
2 šolje bujona od povrća
1 šolja paradajz sosa
1/2 crnog luka
1/2 paprike
1 manja šargarepa
1/2 štapa celera
1/4 kašičice kurkume
1/4 kašičice čilija
1/4 kašičice mlevenog kima
1/2 kašičice bibera
2 kašičice belog luka u prahu
1 kašika maslinovog ulja
mirođija
malo tvrdog sira

Priprema:

U loncu zagrejte ulje, pa dodajte seckani crni luk i začine. Dinstajte nekih 2 minuta. Dodajte seckani celer, papriku i šargarepu i dobro promešajte.

Sipajte paradajz sos, bujon od povrća (u litar vode rastvorite 2 kocke za supu od povrća) i proceđeni pasulj iz konzerve. Opet dobro promešajte.

Ostavite da provri, pa kuvajte na niskoj temperaturi, polu poklopljeno nekih 30 minuta. Povremeno promešajte.

Kada šargarepa omekša, supa je gotova.

Ukrasite seckanom mirođijom i rendanim sirom.

Izvor: Stvar ukusa

Supa od šargarepe i tikve

Supa od šargarepe i bundeve

Ako želite nešto fino, kremasto, zdravo - ova supa je pravi izbor.

Sastojci

3 kom. bibera
100 g crnog luka
300 g šargarepe
150 g pavlake
20 g semenki suncokreta
5 g soli
500 g bundeve
30 ml ulja
5 g vegete

Priprema

Zagrejte ulje u šerpi, propržite iseckani luk na ulju, potom dodajte očišćenu i iseckanu bundevu i šargarepu.

Pržite minut, pa prelijte sa 750 ml vode. Kada su tikva i šargarepa kuvane, ostavite ih da se prohlade. Potom izblendirajte povrće.

Po potrebi dodajte još malo vode, kako biste dobili supu željene gustine.

Posolite, pobiberite i dodajte vegetu. Vratite da proključa još jednom, servrajte i pospite semenkama bundeve.

Prijatno!

Kisela čorba sa mesom
Photo: Shutterstock

Kisela čorba sa mesom

Idealna čorba za tmurne jesenje dane.

Sastojci ua kiselu čorbu:

– 200 g pilećeg mesa sa kostima

– 300 g junećih rebara

– 200 g svinjskog mesa

– 2 glavice crnog luka

– 2 šargarepe

– 1 manji koren celera

– 1 paškanat

– peršun

– malo ulja

– suvi biljni začin

– 1 žumance

– malo soli

– 2 dl kisele pavlake

– limunov sok

Priprema kisele čorbe:

Luk iseckati na kockice, a šargarepu, celer i paškanat iseći na kolutove.

Meso takođe iseckati kockice.

Izdinstati povrće, zatim dodati meso. Naliti vodom, dodati začine i ostaviti da se krčka lagano na umerenoj temperaturi.

Kuvano meso možete odvojiti od kostiju, po želji.

Na kraju dodati iseckan peršun, još začiniti po ukusu.

Izmutiti žumance i kiselu pavlaku i postepeno dodavati čorbi, a zatim dodati i sok od limuna, pa dobro promešati.

Poslužiti uz prepečen hleb.

Izvor: N1

KREM ČORBA OD KARFIOLA
Photo: Shutterstock

KREM ČORBA OD KARFIOLA: Uz ovaj sastojak biće još kremastija i finija

Ovo je čorba će vas sigurno ugrejati u hladnim danima koji nam dolaze.

Ručak ne može da se zamisli bez dobre supe ili čorbe, a posebno u jesen ili zimu kada nas ovakva jela greju. Domaća krem čorba od karfiola odličan je način da se okrepite i podignete imunitet, jer obiluje vitaminima. Može da bude i kompletan obrok jer je izuzetno zasitna i hranljiva. U nastavku pogledajte kako da je napravite.

Sastojci:

1 glavica karfiola
2 krompira
1 glavica crnog luka
čaša kisele pavlake
so, biber

Priprema:

U šerpu stavite sitno seckan luk, cvetove karfiola i krompir isečen na kockice.

Nalijte vodom i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim izblendajte štapnim mikserom, začinite, dodajte pavlaku i krčkajte još par minuta.

Pileći paprikaš sa knedlama - recept koji svaki put uspe

Pileći paprikaš sa knedlama - recept koji svaki put uspe

 

Potrebno:

Pi­le – 1 kom (oko ki­lo­gram);
cr­ni luk – 500 gr;
pa­ra­dajz – 2 kom;
pa­pri­ka ba­bu­ra – 1 kom;
ale­va pa­pri­ka;
per­šu­nov list;
ulje;
so; bi­ber.

Za knedle:
ja­ja – 2 kom;
ulje;
bra­šno

Priprema:

Pre sve­ga pi­len­ce (oko ki­lo­gram) va­lja is­tran­ži­ra­ti na ba­ta­ke, ka­ra­ba­ta­ke, kril­ca, ba­ta­či­će i be­lo me­so što se još po­de­li na dva pu­ta po tri de­la. Le­đa i ši­ju va­lja osta­vi­ti. Tre­ba­će za ka­kvu su­pi­cu.

Ona­mo se na vre­lom ulju pro­pr­ži (dok ne smek­ša) po­la ki­la uso­lje­nog lu­ka isec­ka­nog na re­bar­ca, do­da se pa­pri­ka ise­če­na na koc­ki­ce, ma­lo ale­ve pa­pri­ke, pa uba­ci tran­ži­ra­no pi­len­ce. Sve se na­li­je ča­šom vo­de, pa krč­ka na la­ga­noj va­tri dok me­so ne smek­ša ka­ko va­lja. Tek ta­da se olju­šte dva ve­ća pa­ra­daj­za, isec­ka­ju se na koc­ki­ce pa uba­ce u pa­pri­kaš.

Do­da se i isec­ka­na ve­za per­šu­no­vog li­sta, još do­so­li ako tre­ba i po­bi­be­ri, pa krč­ka još oko po­la sa­ta na ti­hoj va­tri, uz me­ša­nje. Ovaj pa­pri­kaš tre­ba da ima do­sta teč­no­sti, jer još sve ni­je go­to­vo.

Ne­do­sta­ju mu knedle, ko­je će kao žu­ti nar­ci­si da iz­vi­ru­ju iz cr­ve­nog pa­pri­ka­ša.

Dva žu­man­ce­ta, sneg od be­la­na­ca, ma­lo ulja i so­li ume­se se s bra­šnom ta­ko da ru­ka­ma mo­gu da se ob­li­ku­ju knedle. Da bu­du tan­ke i du­ge kao ma­li prst. Ona­mo se uvri­je sla­na vo­de, pa no­kle ku­va­ju dok ne is­pli­va­ju na po­vr­ši­nu. Ka­ši­kom s ru­pa­ma iz­va­de se, pro­ce­de, pa ume­ša­ju s pa­pri­ka­šem.

Na­rav­no, ovo mo­že i jed­no­stav­ni­je: uz ku­va­ne go­to­ve ma­ka­ro­ne, ali to on­da vi­še ni­je to.

Izvor: danas.rs

Potaž od praziluka i karfiola
Photo: Shutterstock

Potaž od praziluka i karfiola

Potaž od povrća, odličan predlog za letnji ručak.

Sastojci:

– 400 g karfiola

– 2 struka praziluka

– 1 povrtna kocka za supu

– 1 l vode

– 70 g maslaca

– 50 g brašna

– 2 dl neutralne pavlake za kuvanje

– 3 kašike suvog biljnog začina

– so i biber

Priprema:

U 1 l ključale vode staviti kocku za supu i kada ponovo provri skloniti sa ringle.

Skuvati krafiol iscepkan na cvetiće u posoljenoj ključaloj vodi oko pet minuta, izvaditi i ocediti.

Na 20 grama maslaca izdinstati na krugove iseckan 1 1/2 struka praziluka, dodati 3 kašičice suvog biljnog začina, promešati, pa prodinstati.

Dodati tri kutlače supe i dinstati dok sva tečnost ne ispari.

U blender ili multipraktik staviti kuvani karfiol i dinstani praziluk, pa dobro izmiksati sa dve kašike pavlake za kuvanje.

U posebnoj šerpi istopiti 50 g putera, dodati brašno i ostatak supe od povrća, pa napraviti osnovu za potaž kao bešamel.

Dodati izmiksani praziluk i karfiol, promešati, dodati ostalu pavlaku za kuvanje i kuvati još koji minut.

Ako je masa previše gusta dodati tople vode i dobro poromešati. Posoliti i pobiberiti, po ukusu.

Sipati u činije i posuti iseckanim prazilukom.

Izvor: n1info.rs

Čorba od karfiola

Sastojci
Potrebno je:

1 glavica karfiola
1 glavica luka
2 štapke celera
2 mrkve
100 g slanine
2 lista lovora
2 l povrtnog temljca
150 ml vrhnja, tekućeg
so
biber
muskatni oraščić
peršun
50 ml ulja

Priprema:

Isjeckati svo povrće na sitnije komadiće. U većoj šerpi najprije propržiti pančetu ili slaninu, pa je izvaditi van i ostaviti na stranu.

U istu šerpu dodati 2 žlice ulja i isjeckano povrće te pržiti da malo postakli i pusti miris, što znači da se može dodati povrtni temeljac. Dodati lovorov list i poklopiti i pustiti da zakuha. Kada je počelo kuhati, smanjiti temperaturu i kuhati na laganoj vatri još 30-ak minuta, dok povrće omekša!

Na kraju dodati vrhnje i začiniti po ukusu. Servirati posuto isprženom slaninicom i malo isjeckanog peršuna.

Prijatno!

izvor:recepti.com

Povrtna krem-supa

Sastojci:

2 kašike putera i (ili) ulja
1 glavica crnog luka
1 manji praziluk
2-3 krompira srednje veličine
3 šargarepe
1 koren peršuna
150 g zamrznutog graška
100 ml pavlake za kuvanje 20% mm
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
~1.5 litara vode

Priprema

Pripremiti povrće, oljuštiti ga i oprati. Crni luk iseći na kockice, praziluk na kolutiće. Krompir, šargarepu i koren peršuna iseći na kockice. Zagrejati 1.5 litar vode. U dubljoj šerpi na tihoj vatri zagrejati puter i (ili) ulje.Povrtna krem-supa
Dodati luk i praziluk, pa dinstati nekoliko minuta, mešajući, uz oprez da luk ne požuti. Dodati kockice krompira, posoliti i pobiberiti. Dinstati još nekoliko minuta. Dodati kockice šargarepe i korena peršuna. Povrće preliti zagrejanom vodom i kuvati oko 30 minuta, dok sasvim ne omekša.
U drugoj šerpici skuvati zamrznut grašak prema uputstvu proizvodjača, orijentaciono 15 minuta. Izmiksati sastojke iz supe pomoću štapnog miksera, ili u blenderu. Dodati skuvan i ocedjen grašak i pavlaku za kuvanje. Neka supa prokuva još jednom. Ako je potrebno, dodati malo vruće vode. Proveriti da li je supa dovoljno začinjena. Servirati odmah. Jela s krompirom se ne podgrevaju.

SAVET

Krem-supa od povrća je odličan izbor za bilo koje doba godine, a posebno sada, u zimskom periodu, kada će nas zagrejati i okrepiti. Mere su za 4 porcije. Navedeno povrće čini bazu ili osnovu supe, kojoj možemo dodati i drugo povrće prema svom ukusu. Krompir će supi dati kremastu teksturu, a šargarepa lepu boju.

izvor:recepti.com

Nudle sa svinjskom kobasicom

Sastojci za 2 Osoba/e

5 kom. bibera
400 g pirinčanih rezanaca
5 g soli
200 kom. kobasica
5 g vegete

Započni pripremu

Isecite svinjsku kobasicu po želji. Stavite nudle da se kuvaju u vodi po uputstvu sa pakovanja. Dodajte kobasicu, začinite solju, biberom i vegetom. Kada nudle budu gotove, servriajte ih i uživajte u ovom obroku! Prijatno!

izvor:maxi.rs

Supa od kukuruza, krompira i šargarepe

Sastojci za 3 Osoba/e

3 kom. belоg luka
100 g crnog luka
500 g krompira
300 g kukuruza šećeraca
300 g šargarepe
5 g soli
5 g vegete

Započni pripremu

Polomite svaki kukuruz na tri dela i stavite da se kuva. Nakon sat vremena ubacite iseckani krompir i šargarepu, iseckani beli i crni luk. Posolite, pobiberite i dodajte malo vegete. Kada i krompir bude kuvan, nakon 40 minuta, servrijte i uživajte u ovoj posnoj supi.

Prijatno!

izvor:maxi.rs

Supa sa krompirom i šargarepom

Sastojci za 4 Osoba/e

300 g krompira
10 g peršunovog lista
200 g šargarepe
5 g soli
5 g vegete
Priprema:

U 1 l vode izrendajte šargarepu i dodajte sitno iseckani krompir.

Kada krompir bude kuvan, ispasirajte povrće u blenderu, vratite ga u vodu i dodajte sitno iseckan peršun, posolite i pobiberite, te začinite vegetom.

Servirajte. Prijatno!

izvor:maxi.rs

Ljubičasta krem-supa

Sastojci
Potrebno je:

3 kašike maslinovog ulja
1 glavica crvenog luka
500 g crvenog kupusa
1-1,2 l vode
1/4 limuna - sok
100 ml tečne pavlake 20% mm
1/4 kašičice muskatnog oraha
1/4 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
Priprema

Sa glavice crvenog kupusa skinuti spoljne listove i izvaditi koren, pa isprati glavicu pod tekućom vodom. Izmeriti je, a zatim odseći 500 g. Ostatak kupusa zamotati u plastičnu foliju i čuvati u frižideru za neku drugu priliku. Iseći kupus na tanke rezance pomoću mandoline ili nožem. Odvojiti nekoliko rezanaca za ukrašavanje, pa ih staviti u kutiju, da kupus ne bi uvenuo. Oljuštiti crveni luk, a zatim ga iseći na kockice.Ljubičasta krem-supa
U veću šerpu, u kojoj ćemo kasnije moći da ispasiramo kupus, sipati maslinovo ulje i zagrejati na umerenoj vatri. Dodati iseckan luk i pržiti nekoliko minuta uz mešanje. Dodati iseckan kupus, promešati, pa dodati toliko vode koliko je potrebno da bi kupus bio tek pokriven. Posoliti. Poklopiti šerpu i dinstati kupus na tihoj vatri 1 sat, ili dok sasvim ne omekša. Ako bude bilo potrebno, dodavati po malo tople vode tokom dinstanja. Na kraju, kupus ne bi trebalo da pliva u vodi, niti da bude suv, nego kašast - i zato vodu oprezno dodavati. Skloniti šerpu s ringle i dodati tečnu pavlaku. Pomoću štapnog miksera ispasirati kupus. Ako je potrebno, ako kupus nije dobro ispasiran, procediti dobijenu kašu kroz cediljku za supu, što će krem-supi dati baršunast izgled. Dodati biber i muskatni orah. Proveriti da li je supa dovoljno začinjena.Ljubičasta krem-supa
Pomoću kutlače odvojiti 1/3 ljubičaste krem-supe, dodati sok od limuna i promešati. Nastalom hemijskom reakcijom krem-supa će promeniti boju u roze. Servirati odmah - prvo ljubičasti deo, odozgo roze, pa ukrasiti rezancima kupusa. Ova supa se ne podgreva.Ljubičasta krem-supa


SAVET
Kremasta supa od crvenog kupusa, upadljivo ljubičaste boje, puna je hranljivih sastojaka, savršena za ručak, večeru ili za serviranje gostima. Crveni kupus je jeftina namirnica koja ima mnogo sakrivenih kvaliteta, a najviše ga koristimo u sirovom obliku, iako je recept za supu jednostavan, a ukus je sličan krem-supi od karfiola, što i nije neobično s obzirom da su karfiol i kupus iz iste porodice kupusnjača. Neočekivana transformacija iz ljubičaste u roze boju, deo je magije koja nastaje u kuhinji :) Ako mlečnu pavlaku zamenimo s biljnom, imaćemo posnu obrok-supu.

izvor:recepti.com

Supa sa piletinom i pirinčem

Sastojci za 3 Osoba/e

5 kom. bibera
100 g hleba
400 g pilećeg filea
100 g pirinča
5 g soli
5 g vegete

Započni pripremu

Stavite piletinu u šerpu, prelijte je vodom tako da je samo prekrije, posolite, pobibierite i stavite da se kuva. Kada je piletina napola kuvana, dodajte pirinač i šargarepu. Čim se i pirinač skuva, proverite treba li još da se začini i servirajte sa komadićima bageta. Prijatno!

izvor:maxi.rs

Supa sa svinjetinom i povrćem

Sastojci za 3 Osoba/e

3 kom. bibera
300 g blitvе
200 g crnog luka
400 g kupusa
5 g mirođije
5 g soli
500 g svinjskog filea

Započni pripremu

Stavite svinjetinu da se kuva u slanoj vodi. Dodajte isekani crni luk, posolite, pobiberite i začinite vegetom. Pola sata pred kraj kuvanja mesa dodajte kupus i blitvu. Posolite i pobiberite. Servirjate i uživajte u ovom obroku! Prijatno!

izvor:maxi.rs