Potaž od praziluka i karfiola
Photo: Shutterstock

Potaž od praziluka i karfiola

Potaž od povrća, odličan predlog za letnji ručak.

Sastojci:

– 400 g karfiola

– 2 struka praziluka

– 1 povrtna kocka za supu

– 1 l vode

– 70 g maslaca

– 50 g brašna

– 2 dl neutralne pavlake za kuvanje

– 3 kašike suvog biljnog začina

– so i biber

Priprema:

U 1 l ključale vode staviti kocku za supu i kada ponovo provri skloniti sa ringle.

Skuvati krafiol iscepkan na cvetiće u posoljenoj ključaloj vodi oko pet minuta, izvaditi i ocediti.

Na 20 grama maslaca izdinstati na krugove iseckan 1 1/2 struka praziluka, dodati 3 kašičice suvog biljnog začina, promešati, pa prodinstati.

Dodati tri kutlače supe i dinstati dok sva tečnost ne ispari.

U blender ili multipraktik staviti kuvani karfiol i dinstani praziluk, pa dobro izmiksati sa dve kašike pavlake za kuvanje.

U posebnoj šerpi istopiti 50 g putera, dodati brašno i ostatak supe od povrća, pa napraviti osnovu za potaž kao bešamel.

Dodati izmiksani praziluk i karfiol, promešati, dodati ostalu pavlaku za kuvanje i kuvati još koji minut.

Ako je masa previše gusta dodati tople vode i dobro poromešati. Posoliti i pobiberiti, po ukusu.

Sipati u činije i posuti iseckanim prazilukom.

Izvor: n1info.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.