Potaž od šargarepe i celera
Ukusan i zdrav potaž od povrća.
Sastojci:
– 800 g šargarepe
– 1/2 korena celera
– 2 čena belog luka
– 1 list lovora
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– maslinovo ulje
– 2 kašike aceto balsamico
– so, biber
Priprema:
Očistiti šargarepu,pa je iseći na komade. Oljuštiti čenove belog luka i iseći ih kao i celer.
Staviti četiri kašike maslinovog ulja u šerpu, dodati povrće, pa ga uz stalno mešanje dinstati na umerenoj temperaturi. Posoliti i dodati list lovora.
Zatim dodati suvi biljni začin, pa sve naliti sapola litra kipuće vode i promešati. Poklopiti i ostaviti da se kuva oko 30 minuta.
Posle tog vremena izvaditi neki komad šargarepe da ostane za dekoraciju. Ostalo ili prebaciti u blender ili izmiksati štapnim mikserom, ali nakon što izvadite lovorov list.
Dodajte aceto balsamico, probajte, pa dosolite i pobiberite ako je potrebno .
Sipajte u posude i ukrasite iseckanim komadima šargarepe.
Izvor: n1.info.rs