
Knedle sa pilećom džigericom (sa prezlama)
Mnogo volim knedle pa ih često i pravim, nekada sa grizom, a nekada i ovako sa prezlama. Poseban ukus je kada se doda pileća džigerica tako da evo i video recepta za sve ljubitelje.
Sastojci:
- 1 veće jaje
- 1 pileća džigerica
- 1 kašičica maslaca (ili mast, ulje)
- 5 ravnih kašika prezli
- 1 ravna kašika brašna
- malo soli
- malo bibera
- peršunovo lišće
Priprema:
Džigericu usitnite i odvojite žilice. Dodajte žumance, brašno, prezle, so, maslac i iseckano lišće. Izmešajte da se sjedini.
Posebno umutite belance da bude penasto pa ga dodajte predhodnoj masi, promešajte i pravite male loptice.
Kada supa bude kuvana ubacite sve knedle i kuvajte ih oko 10 minuta. Poslužite i uživajte.
{vembed Y=NxaE0YL8sCY}
Izvor: serpica.net