
Knedle sa pilećom džigericom (sa prezlama)
Mnogo volim knedle pa ih često i pravim, nekada sa grizom, a nekada i ovako sa prezlama. Poseban ukus je kada se doda pileća džigerica tako da evo i video recepta za sve ljubitelje.
Sastojci:
- 1 veće jaje
- 1 pileća džigerica
- 1 kašičica maslaca (ili mast, ulje)
- 5 ravnih kašika prezli
- 1 ravna kašika brašna
- malo soli
- malo bibera
- peršunovo lišće
Priprema:
Džigericu usitnite i odvojite žilice. Dodajte žumance, brašno, prezle, so, maslac i iseckano lišće. Izmešajte da se sjedini.
Posebno umutite belance da bude penasto pa ga dodajte predhodnoj masi, promešajte i pravite male loptice.
Kada supa bude kuvana ubacite sve knedle i kuvajte ih oko 10 minuta. Poslužite i uživajte.
{vembed Y=NxaE0YL8sCY}
Izvor: serpica.net
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.