SVINJSKI GULAŠ - JELO KOJE SE NE ODBIJA: Fantastična ideja za ukusan ručak koju možete da služite sa pire krompirom
Gulaš je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako ne mora dugo da se kuva. Sočno meso u sosu sa povrćem je ručak koji će svi hteti da probaju. Još kada ga poslužite sa pire krompirom ili makaronama, onda je to potpuni pogodak. Prilog nije obavezan, ali u tom slučaju napravite domaću lepinju i poslužite vruću sa gulašem. Salata je isto dobra opcija, npr. zelena salata.
Sastojci:
700 g svinjetine
2 kašičice soja sosa
1 kašičica vorčester sosa
kim, so, biber
150 g crnog luka
150 g šampinjona
1/2 praziluka
1 paprika babura
3 čena belog luka
200 ml paradajz sosa
300 ml bujona
1 kašičica skroba
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa preko sipajte soja sos, vorčester sos i začinite. Dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine.
Pokrijte i ostavite da stoji nekih pola sata. Crni luk, pečurke, beli luk, praziluk i papriku iseckajte. U zagrejanom tiganju na malo ulja prvo propržite meso, pa ga izvadite.
U isti tiganj dodajte pečurke i luk. Kada se prodinstaju sipajte paradajz sok.
Zatim dodajte papriku i beli luk. Kada se sve to prodinsta stavite u šerpu u koju ste preručili meso. dodajte bujon, a skrob pomešajte sa vodom, pa sipajte i to.
Ako želite dodajte i čili sosa malo. Kuvajte nekih 5-10 minuta.
{vembed Y=fvugB6O7510}
Izvor: RBB Recepti