Slavni šef Gordon Remzi otkriva: Uz ova 2 sastojka svako vaše jelo će biti kao iz restorana

Slavni šef Gordon Remzi otkriva: Uz ova 2 sastojka svako vaše jelo će biti kao iz restorana

Podizanje kulinarstva kod kuće ne mora da bude komplikovano. Ako neko zna šta je potrebno da se pripremi obrok dostojan vrhunskog restorana, to je Gordon Remzi. Slavni britanski šef, ugostitelj i televizijska ličnost izgradio je ime zahvaljujući Mišelinovim zvezdicama i spašavanju posrnulih restorana, pa je jasno da ume da prepozna kada hrana nije na pravom nivou.

Sastojci za jela kao iz restorana

Zato je velika vest da je slavni kuvar otkrio dve tajne koje mogu pretvoriti vaše kuvanje kod kuće u kulinarsko iskustvo dostojno profesionalca. U razgovoru za časopis „Food & Wine“, Remzi je podelio dve ključne strategije koje koristi za poboljšanje ukusa domaćih jela, prenosi Index.hr.

Napravite sopstvenu citrusnu so

Jedna od veština profesionalnih kuvara je začinjavanje u svakoj fazi kuvanja. Dodavanje soli je ključno za postizanje ukusa restoranskog kvaliteta, a Remzi ima jednostavan trik da ovaj korak učini još posebnijim. On preporučuje da napravite sopstvenu citrusnu so kako biste svoje jelo podigli na viši nivo, a biće vam potrebna so i kora limuna, limete, grejpfruta i pomorandži.

„Samo oljuštite te citrusne plodove, izrendajte ih i pomešajte sa malo prelepe krupne soli. Imati mirisnu citrusnu so pri ruci, bilo da kuvate ribu ili čak piletinu, veoma je korisno“, kaže Remzi. Čak i ako imate samo limun ili limetu pri ruci, trik će uspeti. Obavezno čuvajte preostalu citrusnu so u hermetički zatvorenoj posudi.

Kuvanje sa infuziranim uljima

Oba Remzijeva saveta fokusirana su na dodavanje slojeva ukusa. Dok citrusna so dodaje aromatične note, voditelj emisije „Paklena kuhinja“ predlaže korišćenje ulja za kuvanje kao priliku za uvođenje složenijih ukusa.

Ako pravite brz i jednostavan obrok, britanski kuvar kaže da „nešto poput citrusnog ulja ili čili ulja, čak i ulja dimljene paprike“ može lako poboljšati jelo. Takva ulja se lako mogu naći u prodavnicama, ali obavezno potražite ona koja su infuzirana pravim sastojcima, a ne veštačkim aromama. Možete i sami napraviti svoja.

Remzi objašnjava da je postupak jednostavan: uzmite dve ili tri kašike dimljene paprike, lagano ih propržite, infuzirajte ih u nekoliko kašika maslinovog ulja, a zatim to dodajte u svoje ulje za kuvanje.

Slobodno se igrajte sa vrstama paprika – slatkim, dimljenim ili ljutim – da biste personalizovali svoje ulje.

Uz ove jednostavne trikove, svako vaše jelo imaće ukus kao iz restorana!

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.