SUPA OD PASULJA: Ugrejaće vas u hladnim zimskim danima, a prepuna je vitamina i minerala
Za laganu večeru pripremite fantastičnu supu od pasulja. Lako se pravi, a ni sastojci nisu skupi.
Sastojci:
1 konzerva crnog pasulja
2 šolje bujona od povrća
1 šolja paradajz sosa
1/2 crnog luka
1/2 paprike
1 manja šargarepa
1/2 štapa celera
1/4 kašičice kurkume
1/4 kašičice čilija
1/4 kašičice mlevenog kima
1/2 kašičice bibera
2 kašičice belog luka u prahu
1 kašika maslinovog ulja
mirođija
malo tvrdog sira
Priprema:
U loncu zagrejte ulje, pa dodajte seckani crni luk i začine. Dinstajte nekih 2 minuta. Dodajte seckani celer, papriku i šargarepu i dobro promešajte.
Sipajte paradajz sos, bujon od povrća (u litar vode rastvorite 2 kocke za supu od povrća) i proceđeni pasulj iz konzerve. Opet dobro promešajte.
Ostavite da provri, pa kuvajte na niskoj temperaturi, polu poklopljeno nekih 30 minuta. Povremeno promešajte.
Kada šargarepa omekša, supa je gotova.
Ukrasite seckanom mirođijom i rendanim sirom.
Izvor: Stvar ukusa