Sastojci
1 pile
2 šargarepe
1 koren peršuna
3 manje glavice crnog luka
1 praziluk
1 čaša mleka
1 jaje
začini: so, biber u zrnu, mleveni biber, lovorov list
veza peršuna
Priprema
1. Očišćeno povrće isecite na veće komade. Pile dobro operite i stavite ga u veću šerpu. Dodajte povrće i začine i sve to prelijte hladnom vodom.
2. Šerpu poklopite i sve zajedno kuvajte na laganoj temperaturi oko 2h (dok se meso ne raskuva). Kada se meso raskuva, izvadite ga iz šerpe i uklonite kosti i kožicu, a meso iskidajte na komade. Jedan deo mesa možete vratiti u čorbu, a drugi iskoristiti za neko drugo jelo.
3. Kada čorba bude pri kraju, umutite čašu mleka sa jednim jajetom i to dodajte čorbi dok vri. Krčkajte sve zajedno još 10 minuta. Na kraju pospite sitno iseckanim listićima svežeg peršuna.
4. Poslužite toplo.
Izvor: Opanak.rs