
Žuta čorba sa kukuruzom i prazilukom koja se lako sprema
Sastojci
300 g kukuruza
velika glavica crnog luka
jedan krompir
pola struka praziluka
1 crvena paprika
2 kašike celera iseckanog na kocke
kašika biljnog ulja
2 kašike sitno iseckanog peršuna
1/4 kašičice soli
biber po ukusu
2 kašike brašna
2 šolje mleka
Priprema
1. Ulje zagrejte u šerpi, dodajte celer, crni luk, papriku i propržite oko dva minuta. Dodajte kukuruz, krompir isečen na kocke, so i biber, pa nalijte 5 čaša vode od 2,5 dl.
2. Ostavite da provri, a zatim smanjite temperaturu. Kuvajte u pokrivenoj šerpi oko 10 minuta, da krompir i ostalo povrće omekša.
3. U manju posudu sipajte pola šolje mleka, dodajte brašno i dobro umutite, pa polako to dodajte u šerpu sa kuvanim povrćem, a zatim dodajte preostalo mleko i sitno iseckan praziluk. Kuvajte, neprestano mešajući, dok čorba ne provri i ne postane gusta.
4. Na kraju pospite peršunom i servirajte toplo.
Izvor: Novosti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.