
Krem supa od graška
Sastojci
3 šargarepe
2 kašike putera
2 kese smrznutog graška
150 g kisele pavlake
200 ml belog vina
so, biber
1–2 kašike šećera
Priprema
1. Očistiti šargarepu i iseći je na nešto deblje kolutove. Rastopiti puter u maloj šerpi i prodinstati šargarepu. Doliti malo vode i poklopiti. Krčkati 15 minuta.
2. U međuvremenu, u jednom velikom loncu zagrejati vodu i kuvati grašak oko 10 minuta. Odvojiti pola šoljice zrna za ukrašavanje. U stalo dodati šargarepu i ispasirati sve u blenderu. Umešati kiselu pavlaku, naliti belo vino, posoliti, pobiberiti i dodati šećer.
3. Servirati supu u činijicama i ukrasiti sa po nekoliko zrna graška. Služiti dok je topla, uz prepečeni hleb.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.