Bečki gulaš sa knedlama

Bečki gulaš sa knedlama

Sastojci

800 g crnog luka
krompir
800 g govedine
so, biber
3 kašike masti
2 kašike kečapa
kašika slatke mlevene paprike
kašičica ljute mlevene paprike
1/2 kašičice kima
500 ml supe
12 bajatih zemički
200 ml mleka
2 seckana vlašca
2 kašike maslaca
2 kašike seckanog peršuna
kašika seckane šunke
2 jajeta

Priprema

1. Očistiti crni luk i iseći ga na kolutove. Krompir očistiti, oprati i iseći na kockice. Meso oprati, iseći na kockice, posoliti i pobiberiti, pa ispržiti na vreloj masti. Dodati crni luk i krompir, sve zajedno pržiti. Umešati kečap, začiniti paprikom i kimom. Dinstati uz stalno mešanje, doliti supu, pa sve zajedno kuvati u poklopljenoj šerpi oko 1 1/2 sat.

2. Iseckati zemičke i preliti mlakim mlekom. Vlašac izdinstati na vrelom maslacu, pa dodati peršun i šunku. Ovu smesu sa jajima dodati zemičkama, posoliti i pobiberiti. Ostaviti tako 30 minuta.

3. Dobijenu smesu oblikovati u knedle. Kuvati ih u posoljenoj vodi 15 minuta. Izvaditi ih, ocediti i servirati uz gulaš. Ukrasiti peršunovim listom.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.