Bakina kuhinja: Gulaš od pileće džigerice

Sastojci

500 g pileće džigerice
200 ml piva
2 glavice luka
2 crvene paprike sveže
2 šargarepe
50 ml ulja
4 čena belog luka
100 ml kuvanog paradajza
biber mleveni
1 kašičica mlevene paprike
može malo i tucane, ljute paprike
1 kašika gustina
začin

Priprema

1. Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i zelenu papriku. Kad se malo se navedeni sastojci proprže, dodati džigericu pivo i sve malo dinstati na tihoj vatri.

2. Zatim dodati alevu papriku i tucanu ljutu, ako je potrebno dolivati po malo vode. Kad se džigerica skuva dodati paradajz biber i začin.

3. U malo hladne vode izmešati 1 kašiku gustina sipati i izmešati. Gulaš mora da bude gušći. Kada provri, isključite šporet.

Izvor: Mladosti moja

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.