Čorba od sira

Čorba od sira

Sastojci

2 praziluka
čen belog luka
2 kašike maslaca
800 ml supe od povrća
150 g kozjeg sira
100 ml Moja kravica Kuhinjica pavlaka za kuvanje
so, biber
2 kašike soka od limuna
2 kriške belog hleba
kašika maslaca
timijan

Napomena: Umesto kozjeg možete koristiti i kravlji sir.

Priprema

1.Očistiti praziluk i beli luk i sitno ih iseckati. U loncu zagrejati maslac i na njemu prodinstati praziluk i beli luk. Naliti supom od povrća i ostaviti da kuva. Isitniti sir i sa pavlakom dodati u čorbu. Mešati na blagoj vatri dok se ne istopi sir. Čorbu ispasirati štapnim mikserom, dodati so, biber i sok od limuna.

2. Hleb iseći na kockice i propržiti ih na vrelom maslacu. Čorbu servirati u činijice. Posuti seckanim timijanom. Dodati krutone.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.