Krompir paprikaš - tradicionalno jelo ovog podneblja

Krompir paprikaš - tradicionalno jelo ovog podneblja

Ovo je jelo koje se od davnina pravi na ovim prostorima. Iako važi za "jelo siromašnih"krompir paprikaš će vas, kao što je to često slučaj sa jeftinim jelima, osvojiti svojim ukusom. U "bogatijim" verzijama ovog jela, u paprikaš su se stavljali i komadi svinjetine.

Za krompir paprikaš vam je potrebno:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice luka
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika brašna
  • mlevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • so

Priprema:

Krompir ogulite, operite i narežite na kocke. Na ulju popržite naseckani luk, dodajte brašno i mlevenu papriku, a zatim narezani krompir.

Posolite, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuvajte da krompir posve omekša. Tada dodajte kiselu pavlaku pomešano s pireom od paradajza i vegetom i lagano kuvajte još 5 minuta.

Poslužite toplo uz salatu i domaću pogaču.

Možda će vas interesovati i ovo: