
Pileća krem supa
Potrebno:
2 kašike maslaca
1 luk
2 čena belog luka
1 stabljika celera
3 šargarepe
2 krompira
pileći bujon
1 čaša mleka
4 kašike brašna
3 pileća fileta
so
biber
Priprema:
U slanoj vodi prokuvati pileća prsa koja ste prethodno narezali na kockice. Kada je kuvano izvaditi filete i sačuvati temeljac.
U posebnoj posudi na zagrijati maslac i dodati sitno narezani luk. Pirjati na laganoj vatri dok ne omekša, potom dodati sitno narezani celer, šargarepu i zgnječeni beli luk. Dodati so i dinstati uz stalno mešanje na laganoj vatri oko 3-4 minute. Potom dodati pileći temeljac i sitno narezani krompir. Kuvati na laganoj vatri oko 15-20 minuta. U posudi dobro pomešati mleko i brašno i dodati u supu zajedeno sa kuvanim pilećim prsima. Kuvati na laganoj vatri dok se ne postigne željena gustoća. Dodati biber i još soli ukoliko je potrebno. Takođe po želji možete supu skroz izmiksati sa štapnim mikserom te dodati i malo pavlake za kuvanje.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.