
Pileća krem supa
Potrebno:
2 kašike maslaca
1 luk
2 čena belog luka
1 stabljika celera
3 šargarepe
2 krompira
pileći bujon
1 čaša mleka
4 kašike brašna
3 pileća fileta
so
biber
Priprema:
U slanoj vodi prokuvati pileća prsa koja ste prethodno narezali na kockice. Kada je kuvano izvaditi filete i sačuvati temeljac.
U posebnoj posudi na zagrijati maslac i dodati sitno narezani luk. Pirjati na laganoj vatri dok ne omekša, potom dodati sitno narezani celer, šargarepu i zgnječeni beli luk. Dodati so i dinstati uz stalno mešanje na laganoj vatri oko 3-4 minute. Potom dodati pileći temeljac i sitno narezani krompir. Kuvati na laganoj vatri oko 15-20 minuta. U posudi dobro pomešati mleko i brašno i dodati u supu zajedeno sa kuvanim pilećim prsima. Kuvati na laganoj vatri dok se ne postigne željena gustoća. Dodati biber i još soli ukoliko je potrebno. Takođe po želji možete supu skroz izmiksati sa štapnim mikserom te dodati i malo pavlake za kuvanje.