Slatko kisela supa
POTREBNO JE:
1 kašika ulja, 500 grama govedine, 1 i po kašičica semena kima, 1 kašičica suve majčine dušice, 600 grama mešavine smrznute paprike babure i crnog luka (iseckano), 1 jabuka Zlatni delišes srednje veličine (iseckana na kockice), 450 grama iseckanog ili izgnječenog paradajza, jedna i po kašika meda, 1 kašika slatke tucane paprike, 700 grama zelenog kupusa (iseckanog), 1-2 kašike jabukovog sirćeta, ¼ kašičice soli, sveža ljuta papričica (po želji).
PRIPREMA:
Zagrejte ulje u povećoj šerpi na vatri srednje jačine. Dodajte govedinu, seme kima i majčinu dušicu i pržite mešajući dok meso većim delom ne dobije braon oboju, otprilike 4 minuta. Dodajte mešavinu paprike i luka i jabuku, pa kuvajte još 2-3 minuta uz mešanje. Ubacite paradajz, med i tucanu papriku i podesite temperaturu tako da se cela mešavina krčka lagano. Kuvajte 8 do 10 minuta kako bi se ukusi pomešali. Ubacite kupus i kuvajte dok ne bude srednje mekan, još 3-4 minuta. Prelijte sirćetom, solju i ljutom papričicom da upotpunite ukus.
Izvor: Blic magazin