Čorba od bundeve sa lavandom

Čorba od bundeve sa lavandom

Sastojci

500 g očišćene bundeve

glavica crnog luka

2 kašike ulja

500 ml supe od povrća

200 ml pavlake

sok od limuna

so, biber

3 kašike šećera

8 cvetova lavande

pola kašičice ruzmarina 

Priprema

1. Bundevu iseći na kocke. Luk oljuštiti, iseckati. Na ulju prodinstati luk, bundevu i ruzmarin. Naliti supom i poklopljeno kuvati 20 minuta.

2. Ručnim mikserom u supi razmutiti bundevu sa lukom i ruzmarinom, pa u tankom mlazu dolivati pavlaku. Pustiti da supa proključa, pa umešati sok od limuna. Začiniti solju i biberom po ukusu i umešati malo šećera.

3. Šećer sipati u šerpicu i staviti na vatru da se karamelizuje. Grančice sa cvetovima lavande staviti na papir za pečenje, ravnomerno ih poprskati polovinom karamelisanog šećera. Sve cvetove okrenuti na drugu stranu, poprskati preostalim karamelom. Sipati u tanjire. Ukrasiti tek karamelisanim cvetovima lavande i, po želji, posuti seckanom šunkom. Odmah služiti.

izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.