Kaldo Verde

Kaldo Verde

POTREBNO JE:

maslinovo ulje, 1 veliki crni luk - sitno iseckan, 2 čena belog luka - sitno iseckana, 1 veza celera, iseckana, 6 krompira srednje veličine - oljuštenih i iseckanih na kocke, so, crni biber, kobasica, 1 veliki kupus - iseckan, 2 lista lovora, tucana paprika.

PRIPREMA:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju srednje veličine i na tihoj vatri pržite beli i crni luk, celer i lovorovo lišće dok sve ne omekša. Dodajte krompir, so i biber, a onda sve sipajte u lonac i kuvajte do ključanja, pa dodajte kobasicu. Smanjite toplotu i kuvajte dok krompir ne omekša. Dodajte kupus i kuvajte 5-7 minuta, dok ne bude kuvan. Uklonite s ringle i ostavite da odstoji 5 minuta. Servirajte u tanjire, a onda pospite malom količinom tucane paprike.

Izvor: Blic magazin

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.