Perkelt od ćureće džigerice
Sastojci:
• Ćureća džigerica 600 grama
• crni luk 3 glavice
• solikašičica
• beli luk 2 čena
• kima 1/2 kašičice
• 1 sveža paprika
• maslinovo ulje malo
• soka od paradajza 1,5 dcl.
• za prilog
• pire krompir ili po želji
Uputstvo za pripremu:
Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno sečeni crni luk. Džigericu iseći na kocke i dodati luku. Sve zajedno dinstati na umerenoj vatri da omekša. Papriku iseći na komade i dodati džigerici, posoliti, pozačiniti i dodati sok od paradajza. Kuvati poklopljeno da i paprika omekša. Kada je sve omekšalo dodajte sitno sečeni beli luk i pospite kimom. Kuvajte još 5-10 minuta. Poslužite uz pire krompir i kuvano povrće.
Izvor: Super recepti