
Bistra pileća supa sa knedlama
Sastojci
- 150 g ovčijeg sira
- čen belog luka
- 2 kašičice maslinovog ulja
- kašika iseckane paprike
- kašika seckanog peršuna
- 30 g brašna
- 40 g parmezana
- jaje
- so, biber
- šargarepa
- malo graška
- 500 ml pileće supe
- kesica šafrana
- nekoliko grančica peršuna
Priprema
1. Ovčiji sir staviti u jednu posudu. Oljuštiti čen belog luka i sitno ga iseći. Zagrejati maslinovo ulje, pa na njemu izdinstati beli luk. Ostaviti da se malo ohladi, a zatim dodati siru. Sitno iseckanu papriku pomešati sa seckanim peršunom, braš nom, parmezanom i jajetom, a zatim začiniti solju i biberom.
2. Skuvati slanu vodu. Sa 2 kašičice praviti male knedle od mase sa sirom. Knedle staviti u slanu vodu da se skuvaju, kuvati ih 6-8 minuta. Knedle izvaditi iz vode pomoću velike kašike sa rupicama. Ostaviti ih da se ocede.
3. Šargarepu oprati, očistiti i iseckati. Supu zagrejati sa šafranom u jednoj šerpi. Dodati malo graška i kuvati par minuta.
4. Oprati peršun i prosušiti ga trešenjem, iščupkati listiće. Knedle od sira rasporediti po tanjirima, a zatim ih preliti vrelom supom. Servirati sa peršunom.
Savet:
Uz ovako pripremljenu supu može se jesti baget ili beli domaći hleb.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.