
Teleći ragu
ZA 4 osobe potrebno je:
500 g telećeg mesa,
8 šargarepa, 1 limun,
4 struka praziluka,
1 glavica crnog luka,
1 zrno karanfilčića,
150 g šampinjona,
1 kašika skrobnog brašna,
1 dl krem pavlake,
1 kašika sitno seckanog peršuna,
ulje, so i biber.
Priprema
Narendajte koru od limuna i iscedite sok. Isecite meso na sitnije komade, stavite u šerpu, prelijte sokom od limuna i litrom hladne vode i zagrejte do ključanja. Očistite šargarepe, praziluk i crni luk. Stavite karanfilčić u glavicu crnog luka. Kada voda u šerpi sa mesom proključa, uklonite penu sa površine i dodajte očišćeno povrće. Poklopite i kuvajte dok meso potpuno ne omekša. Posolite i pobiberite po želji. Kuvano meso i povrće iscedite i stavite u činiju. Sačuvajte čorbicu. Očistite, sitno naseckajte i kratko prodinstajte šampinjone u tiganju sa malo ulja, na umerenoj temperaturi, pa prelijte preko mesa i povrća. U manjoj šerpi pomešajte skrobno brašno sa 2 kašike hladne vode, dodajte 1,5 dl sačuvane čorbice, rendanu limunovu koru i pavlaku i kuvajte 2 minuta na umerenoj temperaturi, stalno mešajući. Sosom prelijte meso, pospite seckanim peršunom i poslužite dok je toplo.
Izvor: Novosti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.