
Čorba od pirinča i povrća
Sastojci
200 g pirinča
300 g kupusa
vezica peršuna
vezica bosiljka
manja glavica crnog luka
1,5 l bujona
ulje
so, biber
Priprema
1. Iseckajte što sitnije luk i kupus, pa ih propržite na ulju. Posolite, pobiberite i dolijte malo bujona. Kuvajte povrće na tihoj vatri.
2. Kada kupus omekša, dolijte ostatak bujona, sacekajte da proključa, pa dodajte pirinač. Kuvajte još 15-20 minuta. Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom ili bosiljkom.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.