Po starom receptu: Banatska krompir–čorba sa kuvanim jajima
Sastojci
1 glavica crnog luka
šargarepa
1/2 kg krompira
1/2 litra domaćeg kuvanog paradajza
4 jaja
pavlaka
biber, suvi začin
Priprema
1. Izdinstati jednu glavicu crnog luka na malo ulja, dodati naseckanu šargarepicu.
2. Naseckati oko 1/2 kg krompira na kockice, dodati dinstanom povrću, naliti vodom da ogrezne i začiniti kašikom vegete i biberom.
3. Kada je krompir skoro kuvan naliti 1/2 litre domaćeg kuvanog paradajza i sačekati da provri, a zatim za svakog uliti po jedno jaje direktno u lonac. Posle desetak minuta, kad jaja isplivaju, isključiti i ručak je gotov.
4. Po želji poslužiti sa kašikom pavlake. Ponekad nije loše naseckati i malo kobasice u čorbu dok se kuva, da malo zamiriše!
Izvor: Moja kuhinjica