Recept za potaž od bundeve i šargarepe koji ćete uvek praviti
Kada se zaželite tople i kremaste supe - nudimo vam recept za pravi potaž. Recep je za 6 osoba, a vi prilagodine mere ako ima potrebe.
Sastojci:
– 1,5 l vode
– 400 g bundeve (nasečene na kockice)
– 3 šargarepe (isečene na kolutove)
– 2 glavice crnog luka
– so, biber po ukuse
– svež krompir
– 2-3 cena belog luka
Priprema:
Bundevu, šargarepu, luk i krompir stavite u šerpu sa 1,5 litara vode i kuvajte 20 do 25 minuta.
Kada se povrće skuva, ocediti nešto više od polovine vode iz kutlače u kojoj je ostalo kuvano povrće.
Uzmite ručni mikser i izmiksajte povrće u pire da dobijete gustu masu (ako nemate ručni mikser, iscedite povrće i izblendajte).
Vratite na šporet, posolite i pobiberite. Čim provri kuvajte još dva minuta, pa sklonite sa šporeta, dodajte seckani svež peršun i beli luk, promešajte i ostavite sa strane.
Po želji možete dodati pavlaku, krutone ili kockice sira,