
Gulaš od pileće džigerice
Ako volite džigericu, ovo je pravo zimsko jelo za vas.
Sastojci
500 g pilećih džigerica
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
50 ml vina
200 ml temeljca (ili vode)
Vegeta, biber, beli luk, crvena slatka paprika
1 kašičica ljute crvene paprike
svinjska mast
Priprema
U šerpi zagrejati ulje i dodati dinstani crni luk i rendanu šargarepu. Zatim dodajte džigerice i pustite da se lagano krčka, pa dodajte začine.
Podliti vinom, a kada vino ispari, podliti vodom ili temeljcem.
Sos napravite tako što ćete na kašičici masti propržiti kašiku brašna i crvenu papriku. Dodajte posip u jelo.
Za prilog skuvajte palentu ili nešto drugo po želji i uživajte.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.