Pileća džigerica koja se topi u ustima
Foto: Igy the cook

Pileća džigerica koja se topi u ustima

Obradujte porodicu ukusnim ručkom.

Sastojci:

600 g pileće džigerice
250 ml mleka
1 crni luk
1 zelena babura
so
voda
150 ml kisele pavlake
1 kašika senfa

Za palentu:

400 ml vode
1 kašika ulja
so
100 g palente

Priprema:

Potopite džigericu u mleko, na pola sata. Ocedite je i na masti propržite. Kada je na pola gotova izvadite meso, dodajte seckani luk i papriku.

Dinstajte uz malo vode. Kada je prodinstano vratite džigericu, dodajte malo vode i dinstajte poklopljeno 15-20 minuta.

Pred kraj dodajte umućenu kiselu pavlaku sa senfom.

Kao prilog napravite palentu tako što ćete sipati vodu, ulje i so i kada provri dodaćete palentu. Kuvajte par minuta.

{vembed Y=q_xz0_xDDUQ}

Izvor: igythecook

Možda će vas interesovati i ovo: