Pileća džigerica koja se topi u ustima
Obradujte porodicu ukusnim ručkom.
Sastojci:
600 g pileće džigerice
250 ml mleka
1 crni luk
1 zelena babura
so
voda
150 ml kisele pavlake
1 kašika senfa
Za palentu:
400 ml vode
1 kašika ulja
so
100 g palente
Priprema:
Potopite džigericu u mleko, na pola sata. Ocedite je i na masti propržite. Kada je na pola gotova izvadite meso, dodajte seckani luk i papriku.
Dinstajte uz malo vode. Kada je prodinstano vratite džigericu, dodajte malo vode i dinstajte poklopljeno 15-20 minuta.
Pred kraj dodajte umućenu kiselu pavlaku sa senfom.
Kao prilog napravite palentu tako što ćete sipati vodu, ulje i so i kada provri dodaćete palentu. Kuvajte par minuta.
{vembed Y=q_xz0_xDDUQ}
Izvor: igythecook