
Piletina sa šampinjonima u paradajz sosu
Preukusno i brzo jelo od piletine, šampinjona i paradajz soka. Bez zaprške, jednostavno i zdravo jelo, koje se preporučuje i dijabetičarima.
Sastojci:
700 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju ( ja sam iskostila 1, 5 pileće grudi )
2 glavice crnog luka
50 ml maslinovog ulja ( ukoliko nemate poslužiće i obično )
400 gr svežih šampinjona
500 ml paradajz soka
so i biber
Priprema:
Meso iseckati na krupnije kocke.
Zagrejati ulje pa dodati meso, posoliti i pobiberiti.
Ostaviti da se dinsta dok voda ne ispari i još nekoliko minuta, da se tek malo počne peći.
Ovolika količina mesa će ispustiti vodu pa to neće biti prženje nego prvo dinstanje pa onda lagalo pečenje.
Izvaditi meso i na preostalo ulje dodati iseckan na sitne kockice crni luk koji ste pripremili dok se meso dinstalo.
Dodati pola čaše vode, poklopiti, smanjiti vatru na srednje i tako poklopljeno dinstati desetak minuta.
Kada voda ispari još malo promešati na ulju luk da počne da žuti.
Zatim dodati meso i naliti paradajz.
Malo posoliti.
Dok sve to prokrčka iseći na krupnije šampinjone i dodati.
Poklopiti.
Ostaviti tako 5 minuta, promešati pa otklopiti.
Dok višak vode iz paradajza izvri i meso i šampinjoni su gotovi.
Poslužiti toplo.
Prijatno.
Sastojci:
700 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju ( ja sam iskostila 1, 5 pileće grudi )
2 glavice crnog luka
50 ml maslinovog ulja ( ukoliko nemate poslužiće i obično )
400 gr svežih šampinjona
500 ml paradajz soka
so i biber
Priprema:
Meso iseckati na krupnije kocke.
Zagrejati ulje pa dodati meso, posoliti i pobiberiti.
Ostaviti da se dinsta dok voda ne ispari i još nekoliko minuta, da se tek malo počne peći.
Ovolika količina mesa će ispustiti vodu pa to neće biti prženje nego prvo dinstanje pa onda lagalo pečenje.
Izvaditi meso i na preostalo ulje dodati iseckan na sitne kockice crni luk koji ste pripremili dok se meso dinstalo.
Dodati pola čaše vode, poklopiti, smanjiti vatru na srednje i tako poklopljeno dinstati desetak minuta.
Kada voda ispari još malo promešati na ulju luk da počne da žuti.
Zatim dodati meso i naliti paradajz.
Malo posoliti.
Dok sve to prokrčka iseći na krupnije šampinjone i dodati.
Poklopiti.
Ostaviti tako 5 minuta, promešati pa otklopiti.
Dok višak vode iz paradajza izvri i meso i šampinjoni su gotovi.
Poslužiti toplo.
Prijatno.
izvor: domacirecepti.net
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.