Ajvar
Foto: Shutterstock

Tajni sastojak za savršen ukus ajvara: Daje mu posebno pikantnu notu, i ne, nije patlidžan

Jedan sastojak može značajno da poboljša ukus ajvara.

Sezona je pravljenja zimnice, a to znači samo jedno – miris pečene paprike se širi ulicama. Svaka domaćica ima neku svoju nadogradnju na tradicionalni recept za ajvar, a mi vam donosimo jedan tajni dodatak koji provereno poboljšava ukus. Reč je o renu.

Sastojci za ajvar:

– 3 kilograma crvenih paprika

– 300 grama rena

– 3 decilitra ulja

– 1 decilitar alkoholnog sirćeta

– kašika soli

Priprema ajvara

Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih stavite u veću šerpu i kuvajte dok smesa ne postane gusta.

Dodajte so i ulje i kuvajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine. Dodajte ren i sirće, dobro promešajte.

Ajvar sipajte u zagrejane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, prekrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar treba da stoji na suvom mestu najmanje 24 sata pre nego što ga pojedete.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.