Svinjski file punjen pečurkama

Svinjski file punjen pečurkama

Potrebno:

  • 700-800 g svinjskog filea
  • 400 g šampinjona
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 100 g pancete
  • 2-3 kašike prezle
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • peršunovo lišće

Priprema:

File očistiti od žilica, zaseći po sredini čitavom dužinom i otvoriti kao knjigu. Istanjiti tučkom sa obe strane, posoliti i pobiberiti.

Pripremiti nadev: na malo ulja propržiti kockice sitno seckane pancete, dodati luk takođe sitno iseckan i sve zajedno kratko propržiti. Šampinjone iseći na tanke listiće i dinstati zajedno sa lukom dok ne ispari tečnost koju su pečurke pustile. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati 2-3 kašike prezle, 1 jaje i seckano peršunovo lišće.

Preko mesa rasporediti nadev i zaviti kao rolat, pričvrstiti kanapom ili sa par čačkalica. Preliti sa malo ulja i sve čvrsto zamotati u alu foliju. Staviti u pleh u koji smo sipali čašu vode i peći na 200 C oko 1 sat.

Pri kraju pečenja, razmotati foliju i vratiti u rernu da se peče još 20-tak minuta dok fino ne porumeni. Sačekati da se malo prohladi i seći na šnite. Napraviti umak od soka koje je meso pustilo u toku pečenja i poslužiti uz file.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.