Kuvar Gordon Remzi ukazao na jelo koje ne bi trebalo da naručujete u restoranu

Kuvar Gordon Remzi ukazao na jelo koje ne bi trebalo da naručujete u restoranu

Čuveni kuvar Gordon Remzi, vlasnik brojnih restorana širom sveta, koji je već sakupio 17 Mišlenovih zvezdica, podelio je savete šta ne treba naručivati u restoranu.

Njegov savet je da izbegavate supu dana.

Iako se supa dana čini kao siguran izbor za početak obroka, Remzi je u intervjuu za „Town & Country“ otkrio da se često završava tako što se stari sastojci recikliraju i predstavljaju kao specijaliteti.

„Uvek pitajte koja je supa bila u ponudi juče. Može se ispostaviti da je supa dana zapravo supa meseca“, upozorio je poznati kuvar.

Iako ima negativno mišljenje o supi dana, priznaje da se prilikom naručivanja često oslanja na preporuke konobara.

„Konobari često probaju većinu jela na meniju i mogu vam dati uvid u ono što je kuvar dodao ili šta je najpopularnije u lokalnim restoranima“, rekao je on.

Tokom mnogih putovanja, već je dobio nekoliko fantastičnih predloga od osoblja restorana.

Možda će vas interesovati i ovo: