Čuvajte beli luk ovako i produžite mu rok trajanja

Čuvajte beli luk ovako i produžite mu rok trajanja

Beli luk je namirnica koju često koristimo u kuhinji. Ponekad se desi da ga kupimo u većim količinama, upravo zbog česte upotrebe, i nakon nekog vremena on može da se pokvari. Kako biste izbegli ovaj scenario poslušajte savete stručnjaka za hranu.

Oni otkrivaju način na koji beli luk može izdržati čak šest meseci, a da se ne pokvari. Na taj način ćete mu produžiti vek trajanja, a on će biti svež kao prvog dana kada ste ga kupili.

Kada kupujete beli luk u prodavnici to je zapravo sušeni beli luk. On može trajati pet do šest meseci, ukoliko ga budete skladištili na pravilan način. Ljuska belog luka će vam pomoći u tome, jer ona sama čuva njegovu unutrašnjost, pa ukoliko želite da luk što duže traje, nemojte je skidati.

Čuvajte ga u obliku u kom ste ga kupili. Nemojte odvajati čenove, jer na taj način smanjujete njegov rok trajanja. Ukoliko ga oljuštite on će se pokvariti za samo nekoliko dana.

Treba da stoji na suvom i hladnom mestu, daleko od vlage. Možete ga držati i u frižideru, ali vodite računa da on bude u delu gde je vlaga najmanja.

Možete ga ukiseliti ili zamrznuti ako ga imate u velikim količinama, ali to uradite pre nego što omekša.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.