Losos u sosu od senfa i rena
Photo: Shutterstock

Losos u sosu od senfa i rena

Losos u finom sosu najbolje sa slaže sa pečenim krompirom.

Sastojci:

– 3 kašike maslinovog ulja

– 1 kašika limunovog soka

– 600 g fileta lososa

– 1 kašika suvog biljnog začina

Sos:

– 25 g maslaca

– 1 kašika brašna

– 1/2 kašičice šećera

– 250 ml mleka

– 1/2 kašičice soli

– 1 kašika limunovog soka

– 1 kašika senfa

– 1 kašika rena

– 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Maslinovom ulju dodajte limunov sok i suvi biljni začin. Promešajte, a zatim pripremljenom mešavinom premažite filete lososa.

Losos pecite u rerni na 190 stepeni dok ne dobije lepu boju.

Pripremite sos tako što ćete na zagrejan tiganj staviti maslac, dodati brašno, šećer i mešati dok se maslac potpuno ne otopi i ne poveže sa brašnom.

Sipajte mleko i konstantno mešajte dok sos ne počne ne ključa.

Posolite, dodajte limunov sok, senf, ren i kuvajte na umerenoj temperaturi par minuta.

Ugasite šporet, dodajte pavlaku za kuvanje, promešajte i posle par minuta skinite sa šporeta i poslužite uz pečeni losos.

Kao prilog možete poslužiti pečeni krompir.

Izvor: n1

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.