Ako dodate jedan sastojak kiselom kupusu napravićete čudo: PROVERENO
Kiseli kupus je jedan od onih tradicionalnih jela koji nas greju u hladnim mesecima i donose niz zdravstvenih koristi. Osim što je bogat važnim vitaminima i mineralima koji jačaju naš imuni sistem, kiseli kupus može lako da se kombinuje sa raznim jelima. Ako ga pravite kod kuće, postoji tajni sastojak koji može da učini čudesnu transformaciju – ubrzava kiseljenje, sprečava kvarenje i istovremeno poboljšava ukus. Evo šta vam je potrebno.
Kiseli kupus se smatra pravom superhranom, jer je bogat mnogim vitaminima i mineralima koji podržavaju zdravlje i imunitet. Pored vitamina C, kiseli kupus je i prirodni izvor vitamina A1, B1, B2, B3, B6, B12, K i E. Minerali u kiselom kupusu su kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum i gvožđe.
Ako kiselite kupus kod kuće, nekoliko jednostavnih trikova može pomoći da se poboljša njegov kvalitet. Jedan od najefikasnijih sastojaka koji možete dodati kupusu je ren.
Dodavanjem rena ćete ubrzava se kiseljenje kupusa, a istovremeno sprečiti kvarenje i poboljšati ukus gotovog proizvoda. Naime, ren deluje kao prirodni konzervans zbog svojih antibakterijskih svojstava, što doprinosi boljoj trajnosti kiselog kupusa.
Možete dodati i druge sastojke za bolji izgled i ekstra bogat ukus. Šaka kukuruza će kiselom kupusu dati atraktivnu zlatnožutu boju koja je estetski prijatna i održava svež izgled. Ljubitelji pikantnog ukusa mogu u kupus umešati feferone, koji će dodati prijatan pikantni dodir. Lovorov list je još jedan koristan sastojak, koji svojim blagim aromatičnim mirisom zaokružuje ukus kiselog kupusa.