Domaći pinđur
Foto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Originalan recept za pinđur: Bolji je i od ajvara

Pinđur je jedno od onih jela koje odmah vraća miris i ukus domaće kuhinje. Pravi se od pečenih paprika, paradajza i belog luka, a njegova jednostavnost i bogat ukus čine ga neizostavnim dodatkom uz meso, hleb ili sir.

Lagan je, ukusan i brzo se priprema, pa ga mnogi rado spremaju tokom sezone povrća, a mnogi kažu da im je pinđur i draži od tradicionalnog ajvara.

Recept za domaći pinđur

Sastojci:

  • 1 kg crvene paprike
  • 500 g paradajza
  • 3 čena belog luka
  • so i ulje po ukusu
  • malo sirćeta

Priprema:

Ispecite paprike, ogulite ih i očistite od semena. Paradajz kratko obarite, ogulite i sitno iseckajte. U većoj posudi sjedinite paprike i paradajz, dodajte izgnječen beli luk, so, ulje i malo sirćeta.

Sve dobro izgnječite ili kratko izmiksajte štapnim mikserom da se sjedini. 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.