Domaći majonez - Ukusniji i zdraviji od kupovnog, a lako se pravi
Mnogima od nas je majonez neizostavni sastojak sendviča, priloga uz mesa ili jednostavno - volimo majonez :) Domaći majonez je zdraviji od kupovnog, a može se napraviti brzo i jednostavno. Nije dugotrajan kao kupovni jer ne sadrži emulgatore pa ga je potrebno iskoristiti u roku od par dana.
Sastojci za domaći majonez
– 1 jaje
– 200 ml suncokretovog ulja
– kašičica senfa
– kašičica soli
– kašika limunovog soka
Priprema:
Važno je da svi sastojci koje koristite za domaći majonez budu iz frižidera. Poželjno je da se suncokretovo ulje ohladi u zamrzivaču oko 20 minuta.
Stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok u blender. Stavite štap blendera na samo dno i blendajte pet sekundi.
Zatim pomerite štap gore-dole i mutite oko 25 sekundi i majonez je gotov.
Domaći majonez čuvajte u frižideru i upotrebite u roku od pet dana.