Domaći majonez

Domaći majonez - Ukusniji i zdraviji od kupovnog, a lako se pravi

Mnogima od nas je majonez neizostavni sastojak sendviča, priloga uz mesa ili jednostavno - volimo majonez :) Domaći majonez je zdraviji od kupovnog, a može se napraviti brzo i jednostavno. Nije dugotrajan kao kupovni jer ne sadrži emulgatore pa ga je potrebno iskoristiti u roku od par dana.

Sastojci za domaći majonez

– 1 jaje

– 200 ml suncokretovog ulja

– kašičica senfa

– kašičica soli

– kašika limunovog soka

Priprema:

Važno je da svi sastojci koje koristite za domaći majonez budu iz frižidera. Poželjno je da se suncokretovo ulje ohladi u zamrzivaču oko 20 minuta.

Stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok u blender. Stavite štap blendera na samo dno i blendajte pet sekundi.

Zatim pomerite štap gore-dole i mutite oko 25 sekundi i majonez je gotov.

Domaći majonez čuvajte u frižideru i upotrebite u roku od pet dana.

Možda će vas interesovati i ovo: