ZAPEČENE PALAČINKE SA MESOM I BELIM SOSOM
FOTO: Novosti

ZAPEČENE PALAČINKE SA MESOM I BELIM SOSOM: Recept za mekane palačinke, sočan fil, kremasti sos i zlatnu koricu

Kremasto, zlatno i neodoljivo – palačinke sa mesnim punjenjem i belim sosom koje će podići svaku trpezu na restoranski nivo.

Sastav i priprema

Palačinke
2 jaja
250 gr brašna
500 ml mleka,
so
kašika ulja

Umutiti, ispeći tanke palačinke.

Punjenje

400 gr mlevenog mesa
1 glavica luka, malo šargarepe
So, biber, paradajz-pire

Propržiti luk i šargarepu, dodati meso i začine, dinstati dok ne ispari tečnost.

Beli sos

2 kašike putera
2 čena belog luka, 1/2 luka
2 šolje mleka,
kocka za supu,
so, parmezan

Propržiti luk na puteru, dodati kocku, sipati mleko, mešati do željene gustine.

Slaganje

Palačinke napuniti mesom (da malo viri). Ređati u posudu, preliti belim sosom. Posuti sirom i peći 15 minuta na 200°C.

Prijatno!

Izvor: novosti.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.