Musaka od patlidžana
Shutterstock

Musaka od patlidžana

Odlično jelo od patlidžana koje će voleti i okoreli ljubitelji mesnih jela.

Sastojci:

– 800 g patlidžana

– 150 g rendane mocarele

– 2 jaja

– 1 dl soka od paradajza

– so, biber, origano, mrvljeni bosiljak

po potrebi: čeri paradajz, kapar, ulje i prezle

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh prečnika oko 27 centimetara premažite uljem i pospite prezlama.

Patlidžan isecite na kriške ili kolutove i posolite. Poređajte ga u pleh i poprskajte uljem.

Pecite oko 15 minuta. Umutite jaja i sok od paradajza. Dodajte rendanu mocarelu i začinite po ukusu. Prelijte preko musake, dodajte čeri paradajz i kapar (opciono).

Pecite još 15 minuta.

Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane.

Možda će vas interesovati i ovo: