
Musaka od patlidžana
Odlično jelo od patlidžana koje će voleti i okoreli ljubitelji mesnih jela.
Sastojci:
– 800 g patlidžana
– 150 g rendane mocarele
– 2 jaja
– 1 dl soka od paradajza
– so, biber, origano, mrvljeni bosiljak
po potrebi: čeri paradajz, kapar, ulje i prezle
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh prečnika oko 27 centimetara premažite uljem i pospite prezlama.
Patlidžan isecite na kriške ili kolutove i posolite. Poređajte ga u pleh i poprskajte uljem.
Pecite oko 15 minuta. Umutite jaja i sok od paradajza. Dodajte rendanu mocarelu i začinite po ukusu. Prelijte preko musake, dodajte čeri paradajz i kapar (opciono).
Pecite još 15 minuta.
Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.