RIŽOTO SA PEČURKAMA: Pirinač neće biti suv ako mu dodate 2 tajna sastojka - preukusan, a može svako da priušti
Rižoto je, posebno u letnjim danima, uvek dobra ideja za ukusan ručak, a ovaj sa pečurkama će vas oduševiti na prvi zalogaj. Lako se pravi, a da pirinač ne bude suv, nego kremast koriste se puter i belo vino.
Umesto belog vina možete da stavite bujon, ili da kombinujete ova dva.
Sastojci:
350 g pirinča
50 g putera
200 g pečuraka
1 manji crni luk
100 g parmezana
150 ml belog vina
Priprema:
Iseckajte crni luk i pečurke, pa propržite na ulju.
Dodajte vino i kada malo ispari dodajte opran pirinač.
Začinite po želji. Sipajte oko litar vruće vode, promešajte i kuvajte oko 20 minuta na srednjoj temepraturi.
Pazite da se pirinač ne raskuva, pa sklonite sa šporeta i dodajte puter i parmezan.
Dobro sjedinite.