
Pohovani patlidžan. Idealan prilog uz svako meso.
Lako se priprema, a možete ga poslužiti uz omiljeni sos. Ovaj prilog ide uz gotovo svako pečeno meso koje ste spremili.
Sastojci
1 patlidžan
1 kašika brašna
2 jaja
so
ulje za prženje
Priprema
Patlidžan isecite na kriške debljine približno 2 centimetra i posolite. Ostavite ih da odstoje oko pola sata.
Zatim uklonite višak tečnosti papirnim ubrusom.
U tiganju zagrejte ulje, umočite kriške patlidžana u brašno, a zatim u jaje i pržite dok se ne napravi zlatna korica.
Stavite patlidžan na papirne ubruse da uklonite višak masnoće i poslužite odmah dok je vruć sa omiljenim sosom.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.