Mala tajna za najukusniji pečeni krompir: Uvek savršeno hrskav i neće se lepiti
Pečeni krompir je jedan od omiljenih priloga. Ide uz sva jela od mesa i odlično ide uz sezonske salate. Međutim, mnoge domaćice imaju problem u pripremi jer se slepi tokom pečenja i nije dovoljno hrskav.
Da vam se to ne bi desilo, ovo je proveren recept
Sastojci:
1 kg krompira
2 kašike kukuruznog brašna
100 ml ulja
soli po želji
bilje (prema ukusu)
Kako pripremiti najukusniji pečeni krompir:
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i blanširajte u malo posoljenoj vodi.
Zatim prebacite u cediljku, malo ohladite i pospite kukuruznim brašnom. Protresite cediljku da krompir bude što više posut brašnom sa svih strana.
Uključite rernu na 220 stepeni, nauljite tepsiju u kojoj ćete peći krompir, pa stavite u rernu. Tek kada se ulje zagreje, izvadite pleh iz rerne, stavite krompir i vratite u rernu da porumeni, ali smanjite temperaturu na 200 stepeni.
Ako volite začinsko bilje, dodajte ih čim krompir prebacite u vreli pleh.
Ako krompir stavite u pleh sa hladnim uljem, pri pečenju će se slepiti i raspasti kada ga izvadite. Vrući pleh sa zagrejanim uljem obezbeđuje da se krompir tokom pečenja ne lepi za tepsiju.
Posle dvadesetak minuta, krompir treba da bude pečen, zlatan i hrskav.
Poslužite dok je još toplo.
Izvor: n1info.rs