Pirinač vam se lepi za dno šerpe dok ga kuvate? Dodajte samo par kapi ovoga i rešićete problem
Uvek je korisno znati određene kuhinjske trikove koji će nam pomoći u kuvanju. Evo jednog trika za laku pripremu pirinča.
Naime, prilikom kuvanja često postaje lepljiv i previše mek, zbog čega ne može da zadrži teksturu. Za savršeno pripremljen pirinač, odnos vode i pirinča treba da bude tri prema jedan, što podrazumeva da na jednu šolju pirinča treba da sipate tri šolje vode.
Takođe, veoma efikasan trik podelila je kuvarica, poznatija na Instagramu pod imenom Naš dan svaki dan, koja je s godinama stekla veliko kulinarsko iskustvo.
Ona je otkrila koji sastojak je neophodan kako bi pirinač bio savršeno skuvan, koje god jelo da pravite.
- Ukoliko prilikom kuvanja pirinča dodate nekoliko kapi limunovog soka, pirinač se neće lepiti i biće rastresit’ - kaže ona.
Stoga, ako vam pirinač do sada nikako nije uspevao ili ako ste početnik u kuvanju, sledeći put iskoristite ovaj trik i budite sigurni da će dobro ispasti.