Šargarepu držite dalje od ovih vrsta povrća i ostaće vam sveža i do tri nedelje
Šargarepa je jedna od najkonzumiranijih povrća ne samo kod nas, nego uopšte. Bilo da je sveža, kuvana ili kao dodatak jelu, korisno je jesti jer ona sa sobom nosi i određene blagodeti.
Ipak, skladištenje šargarepe vam možda ne deluje teško i komplikovano, ali trebalo bi da znate caku kako da vam ona ostane što duže sveža i da ne postane mekana. Savet je pre svega da je ne držite u fioci frižidera, jer to nije dobro mesto za nju. Upravo ono će joj ubrzati njeno "propadanje" i uvenuće.
Možda niste znali, ali šargarepa je osetljiva na namirnice koje proizvode etilen, a između ostalog to su crni luk, pečurke, paradajz i praziluk, te je najbolje da je ne držite pokraj ovih vrsta povrća ukoliko želite da vam one ostanu sveže.