Kako čuvati šargarepu?

Šargarepu držite dalje od ovih vrsta povrća i ostaće vam sveža i do tri nedelje

Šargarepa je jedna od najkonzumiranijih povrća ne samo kod nas, nego uopšte. Bilo da je sveža, kuvana ili kao dodatak jelu, korisno je jesti jer ona sa sobom nosi i određene blagodeti.

Ipak, skladištenje šargarepe vam možda ne deluje teško i komplikovano, ali trebalo bi da znate caku kako da vam ona ostane što duže sveža i da ne postane mekana. Savet je pre svega da je ne držite u fioci frižidera, jer to nije dobro mesto za nju. Upravo ono će joj ubrzati njeno "propadanje" i uvenuće.

Možda niste znali, ali šargarepa je osetljiva na namirnice koje proizvode etilen, a između ostalog to su crni luk, pečurke, paradajz i praziluk, te je najbolje da je ne držite pokraj ovih vrsta povrća ukoliko želite da vam one ostanu sveže.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.