Poznati kuvari dodaju „tajni“ sastojak dok prže crni luk: Daje mu vrhunski ukus

Poznati kuvari dodaju „tajni“ sastojak dok prže crni luk: Daje mu vrhunski ukus

Prženje luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik kojim će se crni luk podići na potpuno novi nivo.

Umesto ulja, šećer je tajni sastojak koji će ukusu crnog luka dati bogatiju i slađu dimenziju, prenosi N1 Zagreb.

Dodavanjem prstohvata šećera tokom prženja, crni luk se blago karamelizuje, što ga čini ukusnijim. Šećer deluje kao univerzalni pojačivač ukusa, ali je važno da ne preterujete kako ne biste previše zasladili jelo.

Kako najbolje izdinstati crni luk

Za najbolje rezultate prvo zagrejte ulje, dodajte komadić putera, zatim crni luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može učiniti vaša jela neodoljivim.

Takođe, prženi luk će dobiti lepu karamel boju i postati mekši, što će doprineti bogatom ukusu vaših jela, piše Krstarica.

Sada, uz samo malo šećera, od običnih jela možete napraviti gurmanske poslastice koje će vaši gosti jednostavno obožavati.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.