Poznati kuvari dodaju „tajni“ sastojak dok prže crni luk: Daje mu vrhunski ukus
Prženje luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik kojim će se crni luk podići na potpuno novi nivo.
Umesto ulja, šećer je tajni sastojak koji će ukusu crnog luka dati bogatiju i slađu dimenziju, prenosi N1 Zagreb.
Dodavanjem prstohvata šećera tokom prženja, crni luk se blago karamelizuje, što ga čini ukusnijim. Šećer deluje kao univerzalni pojačivač ukusa, ali je važno da ne preterujete kako ne biste previše zasladili jelo.
Kako najbolje izdinstati crni luk
Za najbolje rezultate prvo zagrejte ulje, dodajte komadić putera, zatim crni luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može učiniti vaša jela neodoljivim.
Takođe, prženi luk će dobiti lepu karamel boju i postati mekši, što će doprineti bogatom ukusu vaših jela, piše Krstarica.
Sada, uz samo malo šećera, od običnih jela možete napraviti gurmanske poslastice koje će vaši gosti jednostavno obožavati.