Jedina marinada za meso koja vam je potrebna: Poznati kuvar otkriva tajnu savršeno sočnog i bogatog ukusa

Poznati kuvar otkriva tajnu savršene marinade za najbolji ukus mesa

Marinada za meso je onaj poseban sastojak svakog recepta koji meso čini mekanim, sočnim i punim ukusa, pa je njena priprema jedan od najvažnijih koraka prilikom spremanja nekog mesnog specijaliteta. 

Kada je u pitanju marinada za meso, većina gurmana ima svoj tajni provereni recept, koga se uvek drži. No, dobar savet ili kulinarski trik uvek dobro dođe, a poznato je da je tajna često upravo u marinadi.

Kako gotovo sve cake već znamo, red je bio da svoju tajnu otkrije i šef Mario Mihelj, koji je u Školi kuvanja odreske pripremao u marinadi koja govori sto jezika. Na odrezak više nikad nećete isto gledati ako se potrudite i iskopirate ovu marinadu, preporučuje Punkufer.info.

Marinada za meso – recept

Meso možete marinirati mokro ili suvo. Ako se odlučite za suvo mariniranje, odnosno dry rub, znači da ćete mešavinu suvih začina utrljati na meso. Za mokro mariniranje potrebno je pripremiti marinadu.

Za brutalno dobru biće vam potrebno: maslinovo ulje, soja sos, limun, senf i majčina dušica. Sve dobro izblendajte ili pomešajte, pa sipajte u kesu za pečenje u koju ste stavili odreske.

Trik s kesom za pečenje je odličan, jer vam je onda potrebno manje sastojaka, odnosno marinade, a u kesi će se svi ukusi bolje sjediniti. Meso u takvoj marinadi možete držati do dva dana u frižideru bez problema, ali ne zaboravite da ga izvadite na sobnu temperaturu barem sat vremena pre pečenja.

Uživajte u svom sočnom i ukusno pripremljenom mesu u marinadi! Prijatno!

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.