Foto: Novosti
Hrskavi smuđ sa pečurkama

Hrskavi smuđ sa pečurkama

Ljubiteljima ribe preporučujemo ovaj specijalitet za koji su potrebni fileti smuđa, pečurke po ukusu, crni luk, paradajz, belo vino, riblji bujon, maslinovo ulje, kisela pavlaka, limun, peršun...

Za 4 osobe potrebno je:

4 fileta smuđa (svaki od 150 g), 150 g raznih pečuraka po ukusu, 2 glavice crnog luka, 100 g paradajza, 125 ml suvog belog vina, kašičica paradajz sosa, 200 ml ribljeg bujona, 2 kašike maslinovog ulja, 100 g kisele pavlake, limun, kriška integralnog tosta, peršun, majčina dušica, so i biber.

Priprema:

1 Pečurke očistite, očetkajte i sitno izrežite. Kašiku ulja zagrejte u tiganju i prodinstajte glavicu seckanog luka. Sipajte pečurke i dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Umešajte peršun, so i biber, sklonite s ringle i ohladite.

2 Paradajz kratko blanširajte u kipućoj vodi, oljuštite, izvadite semenke i isecite na kockice. U drugom tiganju zagrejte pola kašike ulja, prodinstajte ostatak luka, dodajte kockice i sos od paradajza, majčinu dušicu i promešajte.

3 Sipajte belo vino i na jakoj vatri kuvajte 10 minuta. Kad se smesa prepolovi, nalijte bujon i kuvajte još 10 minuta. Umešajte pavlaku, smanjite temperaturu, ostavite da sos prokuva, sipajte sok od pola limuna, posolite i pobiberite.

4 Tost izblendirajte i sjedinite s pečurkama. Filete operite, osušite i prelijte ostatkom limunovog soka. Jednu stranu nafilujte pečurkama, lagano pritisnite i pecite na zagrejanom ulju. Servirajte sa pirinčem i sosom od paradajza.

Izvor: Večernje novosti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.