
Prženi bas sa krompir salatom: Najkvalitetnija rečna riba na vašoj trpezi!
Za basa (neki ga zovu i "pastrmski grgeč") mnogi kažu da ima kvalitetnije meso i od smuđa. Nisu daleko od istine. Retko je na našim trpezama, ali ako možete da ga nađete - ne oklevajte i kupite ovu ribu. Fantastičnog je ukusa i teksture mesa kakvu samo ribe grabljivice imaju.
Potrebno:
2 basa od po 300g
4 krompira
1 glavica luka
Svinjska mast
Ulje, sirće
So, biber
Priprema:
Basa očistite i odstranite višak repa i glavu (zbog lakšeg prženja).
U tiganju zagrejte svinjsku mast. Treba da je ima dosta kako bi se riba lepo pržila. Umesto masti možete koristiti i suncokretovo ulje, ali smatram da je riba pržena na masti mnogo ukusnija.
Ribu zasecite kako bi se lakše i lepše ispržila.
Basa pržite povremeno ga okrećući.
U međuvremenu napravite krompir salatu prema receptu.
Riba se prži oko 30 minuta na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorela.
Prijatno.
Izvor: kuvar.in.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.